Viryayoga

Det finnes mange ulike yogaformer – og enda flere ulike kropper. Viryayoga er en dynamisk yogaform som er utviklet spesielt for nordiske, stive og relativt stillesittende mennesker.

Ordet virya er sanskrit og betyr entusiasme, energi og kraft, og Viryayoga både gir og er det! 🙂

Dette er en leken og energisk, dynamisk yogaform med mye fokus på biomekanikk.

Biomekanikk betyr forenklet bevegelseslære, og for deg betyr det at du lærer deg gode, trygge og grundige yogateknikker tilpasset DIN kropp. Vi legger stor vekt på at yogastillingene skal være sunne for kroppen og at vi tar hensyn til hvordan nettopp din kropp fungerer.

Dynamisk yoga betyr at vi beveger oss i en flow, at bevegelsene har flytende overganger, samt at vi jobber med å synkronisere pust og bevegelse.

 

Hvordan er en Viryayogaklasse?

Sammen med danse- og idrettsnaprapaten Malin Flick har Josephine Selander tatt frem ulike yogaserier, der hver klasse består av ti deler (eller ”moduler”). Hver asana (øvelse) bygger videre på den forrige sånn at du kan jobbe så bra, styrkende og skadefritt som mulig. Vi bruker yogaklosser og bånd i hver klasse for å tilpasse stillingene til nettopp deg.

Hver klasse har et biomekanisk tema samt et filosofisk tema, og vi har også gjerne en ”peak pose” som vi fokuserer ekstra på.

  1. Oppvarming
  2. Solhilsninger A og B
  3. Stående posisjoner
  4. Balanseøvelser
  5. Armbalanser og magestyrkende asanas
  6. Hofteåpnere
  7. Bakoverbøyninger
  8. Fremoverbøyninger
  9. Avslutninger
  10. Avslapping – shavasana

 

Her han du se hvordan grunderen av Viryayogaen, Josephine Selander, beskriver yogastilen; https://www.youtube.com/watch?v=XjrDnWdVGnU

Du kan også lese litt mer om Viryayogaens opprinnelse og bakgrunn her.

Vi bruker armene en god del i timene (armer, håndledd, skuldre) da vi gjentakende ganger kommer tilbake til bl.a. yogastillingene Downward facing dog (Hunden) og Chaturanga dandasana  (her modifisert med knær i gulv for mindre belastning). Så hvis du har skader eller problemer med skuldre, armer, hender og/eller håndledd så bør du forhøre deg om hva din behandler anbefaler deg.